Navettavalkean matkailu ja elämyspalvelut

Matkailun juhlaa ja maatilan arkea 

 

Navettavalkea on Tohmajärvellä toimiva luomu emolehmätila. Tilallamme on noin satapäinen Hereford- ja Hf-risteytys karja. 

 Navettavalkea tilalla pääset tutustumaan emolehmätuotantoon, nykyaikaiseen maatalouteen itäsuomalaisessa ympäristössä. Palvelupaketteihimme kuuluu yritysvierailut ammattilaisille ja opiskelijoille, erilaiset maatilavierailut ryhmille ja perheille. 

 Navettavalkean tilat tarjoavat rauhallisen ja erilaisen paikan koulutuspäiville ja kokouksille. 

 Navettavalkean pihapiirissä on myös hyvin varusteltuja rivitalohuoneistoja matkailijoille ja muille yösijaa tarvitseville.  

Navettavalkean yritysvierailut

Yritysvierailulla pääset tutustumaan NavettaValkean toimintaan: kerromme luomu emolehmätuotannostamme ja kasvinviljelystä.   

Kuulet lisää metsätalouden haasteista ja mahdollisuuksista ja tarinamme siitä, kuinka ”metsäkärpänen” istutettiin meihin jo isoisän perintönä – aikana, jolloin metsänhoitoa ei arvostettu. Mistä aloitettiin ja missä ollaan nyt.   

 Olemme mukana kehittämässä kestävää maa- ja metsätaloutta. Haemme yhteistyömahdollisuuksia ja haluamme, että toimintamme on ympäristövastuullista ja kestävän kehityksen mukaista. Tervetuloa tutustumaan yritykseemme ja keskustelemaan lisää itäsuomalaisen maatalouden haasteista ja mahdollisuuksista. 

Katso lisää yritysvierailupaketeistamme 

 

Maatilavierailut

Miltä maatilalla näyttää ja mitä kaikkea siellä on? Tunnistaako emolehmä vasikkansa ja onko jokaisella lehmällä oma nimi? Tutustutaan maatilan koneisiin ja laitteisiin sekä opitaan mitä tarkoittavat mm. auma, siilo, hieho tai mikä ero on sonnilla ja härällä.  Jutellaan miltä maatila ja eläimet tuntuvat ja tuoksuvat. 

Keksitään ihania nimiä vasikoille ja haistellaan, miltä lehmän rehu tuoksuu. Kutsutaan tyttöjä laitumella tai sonnia nimellä; tulevatkohan ne luoksemme? Kerromme eläimistä yksilöinä, niiden luonteesta ja millaisia tarinoita eläimiin liittyy. 

Tervetuloa tutustumaan NavettaValkean maatilalle! 

Katso lisää maatilavierailupaketeistamme 

 

Maatilakävelyt

Tule tutustumaan maatilan arkeen leppoisan kävelyn ohessa. Toteutamme päivä- tai yökävelyitä maatilan pihapiirissä ja ympäristössä ympäri vuoden. Säävaraus. 

Noin 3 km mittainen kävelyreitti kulkee metsässä, peltoteillä, laitumella tai mahdollisesti metsälaitumella. Reitin varrella tutustumme metsälaitumen eliöstöön ja laitumen antamaan suojaan eläimille. Seuraamme laiduntavia eläimiä ja emolehmien elämää. Ihmettelemme aitakilometrejä ja riista-aidan tarpeellisuutta. Talvisin reitti kävellään lumikengillä.  

Katso lisää maatilakävelyistämme 

 

 

Kokous – ja koulutuspalvelut

Tarjoamme rauhallisen ja erilaisen miljöön kokous- ja koulutustarpeisiin.

Navettavalkean tiloissa voit kokoustilan ikkunasta seurata emolehmien elämää ja maatilan arkea. Tilaan mahtuu hyvin 30 henkilöä. Navettavalkean tiloissa myös saunomismahdollisuus.

Maatilamatkailu VillaValkean tiloissa tilaa tuvassa, tai kokous/takkahuoneessa, lisäksi muutama kammari pienimmille ryhmille. Kesäisin käytössä luhtiaitan yläaitta. Näihin tiloihin mahtuu 6-50 henkilöä. VillaValkaean pihapiirissä on savusauna sekä juuri valmistunut sisäsauna.

Harjoittelijat ja työhön tutustujat

Tarjoamme työharjoittelupaikkoja innokkaille maatalousalan (myöhemmin matkailualan) opiskelijoille. Opiskelijana pääset tutustumaan maatalouteen, yrittäjyyteen sekä emolehmätilan toimintaan, opit pihvikarjatuotannosta, emolehmän elämästä, hoidosta ja ruokinnasta.

Lisäksi pelto-, kone- ja metsätyöt voivat kuulua harjoittelusi aiheeksi.

Kummivasikkatoiminta

Haluatko kummiksi vastasyntyneelle vasikalle? Saat seurata eläimen elämää, kysellä kuulumisia ja tulla tervehtimään kummieläintäsi. Pääset samalla yhdessä kanssamme toteuttamaan ja vaikuttaa ilmastomme ja ympäristömme hyvinvoinnin lisääntymiseen.

Maatilana me tarvitsemme tähän yhteiseen työhömme sinua. Kummina.

Majoituspalvelut Navettavalkean pihapiirissä

Rivitalohuoneisto

Kysy tarjousta

8 + 11 =

Varaa matkailu- ja elämyspalvelu