2.11.2021 Tarina syntyy

Takana pitkä matka. Todella pitkä.

Voitko kuvitella suuren pyörän pyörivän eteenpäin, etkä voi sitä pysäyttää. Se vain etenee omaan tahtiinsa ja katsot vieressä sen menoa. Nyt oli tämän pyörän aika lähteä liikkeelle ja pyörähdellä eteenpäin, joskus vauhdilla, joskus hidastellen, mutta kuitenkin eteenpäin.

Uskotteko unelmiin, niihin pienistä haaveista ja ajatuksen siemenistä lähteviin unelmiin. Minä unelmoin, haaveilin suuresti. Joskus, usein, unelmat toteutuvat. Niin kävi minullekin tämän unelmani kohdalla.

Kuinka sitten yhdistinkään tuon pyörivän pyörän ja unelmani. Ehkä sitä pyörää rakennettiin jo vuosikymmeniä sitten, kun haaveilin, että minulla olisi matkailuun liittyvä yritys. Opiskelin ja suunnittelin, laskin ja tein asioita haaveeni eteen. Mutta, aika ei ollut vielä silloin kypsä.

Toki äitinä aikaa meni lasten kanssa, mutta myös yrityksemme kehittämiseen. Navettavalkean toiminta vei aikaamme ja halusimmekin kehittää sitä.

Kunnes itsenäisyyspäivän aattona 2019 ostimme kauniin pihapiirin naapuristamme. Aluksi olin vähän ihmeissäni, mitä teemme tällaisilla rakennuksilla ja pihapiirillä. Mutta taloa siivotessa rupesi ideat syntymään kuin itsestään. Ideat pulppusivat sitä mukaan, kun siivoustalkoot etenivät. VillaValkean pihapiiri, rakennukset ja talo kuin alkoivat kertoa omaa tarinaansa mitä ”meillä ”, mitä ja miten täällä voisi tehdä.

Kaunis pihapiiri, noin 150 vuotta vanha hirsitalo, savusauna ja luhtiaitat kertovat omaa tarinaansa menneisyydestä, palan itäsuomalaisesta historiasta. Olen kuunnellut näitä tarinoita, halunut nähdä ne sieluni silmin. Näistä tarinoista olemme lähteneet kertomaan VillaValkean tarinaa.

VillaValkea on tarina, jossa arki ja juhla kohtaavat. Perinteet, muistot ja historia kohtaavat tulevaisuuden kanssa, jossa voidaan yhdessä luoda uusia muistoja elämän tärkeissä hetkissä.

VillaValkea syntyi tarpeesta tulla kuulluksi. Rakennusaineina historia, unelmat, intohimo sekä villa ja valkea. Villa, perinteinen suomalainen luonnontuote joka lämmittää, on pehmeää, ilmavaa ja joustavaa. Se imee hyvin kosteutta ja hylkii likaa, erinomainen raaka-aine ”käsillä tekemiseen”. Onhan tutkittukin, että käsillä tekeminen vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin: tehostaa oppimista, keskittymistä, luovuutta, muistamista, kehittää ongelmaratkaisukykyä. Villa viittaa myös korkeatasoiseen huvilaan tai asumiseen. Valkea, valkoinen väri, puhdas, puhdistus, puhdistaa, peseytyä, valoisa, valo, tuli, nuotio, kynttilän liekki, leivin uunin tuli, saunan uuni, saunan sielu, savusauna. Näistä raaka aineista syntyi Maatilamatkailu VillaValkea.

VillaValkea on tarina, jossa on hyvinvointia, kohtaamisia ja muistoja. Vierailu on matka jokaisen vieraan omaan tarinaan, jota kirjoitetaan parasta aikaan.

Olet lämpimästi tervetullut kokemaan monin aistein tarinaa VillaValkeasta ja VillaValkeassa.

 

Mari

Kysy tarjousta

11 + 10 =

Varaa matkailu- ja elämyspalvelu