Navettavalkean matkailu- ja elämyspalvelut

Maatilan arkea

Navettavalkea on Tohmajärvellä toimiva luomu emolehmätila. Tilallamme on noin satapäinen Hereford- ja Hf-risteytys karja. Navettavalkea tilalla pääset tutustumaan emolehmätuotantoon, nykyaikaiseen maatalouteen itäsuomalaisessa ympäristössä. Palvelupaketteihimme kuuluu yritysvierailut ammattilaisille ja opiskelijoille, erilaiset maatilavierailut ryhmille ja perheille. Navettavalkean tilat tarjoavat rauhallisen ja erilaisen paikan koulutuspäiville ja kokouksille. Navettavalkean pihapiirissä on myös hyvin varusteltuja rivitalohuoneistoja matkailijoille ja muille yösijaa tarvitseville.

traktori laitumella lehmien kanssa

Navettavalkean yritysvierailut

Yritysvierailulla pääset tutustumaan Navettavalkean toimintaan: kerromme luomu emolehmätuotannostamme ja kasvinviljelystä. Kuulet lisää metsätalouden haasteista ja mahdollisuuksista sekä tarinamme siitä, kuinkametsäkärpänenistutettiin meihin jo isoisän perintönäaikana, jolloin metsänhoitoa ei arvostettu. Kerromme lisää siitä, mistä tämä kaikki sai alkunsa ja missä olemme nyt.

Olemme mukana kehittämässä kestävää maa- ja metsätaloutta. Haemme yhteistyömahdollisuuksia ja haluamme, että toimintamme on ympäristövastuullista ja kestävän kehityksen mukaista. Tervetuloa tutustumaan yritykseemme ja keskustelemaan lisää itäsuomalaisen maatalouden haasteista ja mahdollisuuksista.

maatilavierailut navettavalkeassa

Maatilavierailut

Miltä maatilalla näyttää ja mitä kaikkea siellä on? Tunnistaako emolehmä vasikkansa? Onko jokaisella lehmällä oma nimi? Tutustutaan yhdessä maatilan koneisiin ja laitteisiin sekä opitaan mitä tarkoittavat mm. auma, siilo, hieho sekä mikä eroa on sonnilla ja härällä. Jutellaan miltä maatila ja eläimet tuntuvat sekä tuoksuvat.

Keksitään ihania nimiä vasikoille ja haistellaan, miltä lehmän rehu tuoksuu. Kutsutaan tyttöjä laitumella tai sonnia nimellä; tulevatkohan ne luoksemme? Kerromme eläimistä yksilöinä ja kerromme niiden luonteesta sekä millaisia tarinoita eläimiin liittyy. Tervetuloa tutustumaan Navettavalkean maatilalle!

talvinen auringonpaiste navettavalkean laitumella

Maatilakävelyt

Tule tutustumaan maatilan arkeen leppoisan kävelyn ohessa. Toteutamme päivä- ja yökävelyitä maatilan pihapiirissä sekä ympäristössä ympäri vuoden – säävaraus.

Noin 3 km mittainen kävelyreitti kulkee metsässä, peltoteillä, laitumella tai mahdollisesti metsälaitumella. Reitin varrella tutustumme metsälaitumen eliöstöön ja laitumen antamaan suojaan eläimille. Seuraamme laiduntavia eläimiä ja emolehmien elämää. Ihmettelemme aitakilometrejä ja riista-aidan tarpeellisuutta. Talvisin reitti kävellään lumikengillä.

sevilla kokoustila

Kokous- ja koulutuspalvelut

Meillä voit järjestää kokouksen tai koulutuksen ainutlaatuisessa ympäristössä. Aito maalaispihapiiri tarjoaa loistavat puitteet työporukoille ja TYHY-toiminnoille. Tarjoamme rauhallisen miljöön kokous- ja koulutuspäiviin.

Kokoustilan vuokraan sisältyy projektori, tv, tietokone, fläppitaulu, kynät ja paperit sekä kokousisännän palvelut. Kokouspäivää rytmittää herkulliset tarjoilut ja aktiviteetit ympäröivässä luonnossa. Päivän päätteeksi voit rentoutua savusaunassa tai nauttia maalaismaisemasta lämpimässä paljussa.

hereford emolehmän vasta syntynyt vasikka

Harjoittelijat ja työhön tutustujat

Tarjoamme työharjoittelupaikkoja innokkaille maatalousalan opiskelijoille. Opiskelijana pääset tutustumaan maatalouteen ja yrittäjyyteen sekä emolehmätilan toimintaan. Meillä opit pihvikarjatuotannosta, emolehmän elämästä, hoidosta ja ruokinnasta. Lisäksi pelto-, kone- ja metsätyöt voivat kuulua harjoittelusi aiheeksi.

kaksi vasikkaa auringonpaisteessa

Kummivasikkatoiminta

Haluatko kummiksi vastasyntyneelle vasikalle? Kummiudessa pääset seuraamaan eläimen elämää ja kyselemään kuulumisia sekä voit tulla tervehtimään kummieläintäsi sovitusti. Pääset samalla kanssamme toteuttamaan ja vaikuttamaan ilmastomme ja ympäristömme hyvinvoinnin lisääntymiseen. Maatilana me tarvitsemme tähän yhteiseen työhömme sinua; kummina.

rivitalohuoneisto majoitus navettavalkeassa talvella ulkoa kuvattu

Majoituspalvelut Navettavalkean pihapiirissä

Majoitu hyvin varustelluissa rivitalohuoneistoissa maatilan pihapiirissä, Tohmajärven Onkamossa. Asunnot ovat 30m² ja niihin mahtuu majoittumaan 2 henkilöä + 2 lisävuoteilla. Huoneistoon kuuluu petivaatteet, sauna, pyykinpesukone ja hyvin varustettu keittiö sekä pihapiirissä laavu ja sähkötolppa autolle.

Maatila sijaitsee Valkeasuon vieressä. Pääset majoittuessasi sivusta seuraamaan maatilan touhuja ja toimintaa. Tila on hyvien kulkuyhteyksien päässä ja alueella hyvät reitit ulkoilemiseen. Talvisin olemme moottorikelkkareitin varrella.

naudanlihan paistoa

Luomunaudan lihan suoramyynti

Laadukasta Navettavalkean luomunaudan lihaa saa nyt suoraan tilalta! Haku onnistuu tilalta suoraan, etukäteen sovitusti. Liha on pakastettuna. Hakiessasi isompia eriä otathan kylmälaukun mukaan.

Kysy tarjousta

10 + 8 =

Varaa matkailu- ja elämyspalvelu