Navettavalkean ja VillaValkean eläimet

Tiesitkö, että meillä on muitakin eläimiä kuin lehmiä? VillaValkeassa ja Navettavalkeassa pääset tutustumaan meidän eri eläimiin ja joitakin meidän eläimistä voit ehkä päästä jopa silittämään! Kaikki meidän eläimet ovat luonteeltaan erilaisia ja uniikkeja. Lue alta meidän eläimistä lisää!

VillaValkean eläimet

Maatilamatkailu VillaValkeassa kesäisin kanat ja kanit ovat meillä pihapiirissä omissa häkeissään ja heidän elämää voi seurata pihalla vapaasti (toukokuusta – syyskuuhun). Talviaikaan kanat ja kanit menevät Navettavalkean lämpimämpiin tiloihin. Osa eläimistä ovat meidän toimistolla kotona, joten kaikki meidän eläimet eivät löydy Villan pihapiiristä.

suomenhevonen laila

Elaila

Suomenpienhevonen Elaila eli Laila on syntynyt vuonna 2005. Laila on rohkea ja määrätietoinen tamma, lisäksi kovin nöyrä ja ihmisrakas.

suomenhevonen mörtti

Pikku-Piralli

Suomenhevonen Pikku-Piralli eli Mörtti on syntynyt vuonna 2001. Mörtti on lempeä ruuna ja innokas maastoilija. Lapset viihtyvät hyvin Mörtin seurassa rauhallisuutensa vuoksi.

Mörtin ja Lailan voit nähdä erilaisissa tapahtumissa esimerkiksi talutusratsastuksen merkeissä.

oranssi kissa teemu

Teemu

2018 syntynyt Teemu on seurallinen, luottavainen ja ystävällinen kotikissa. Lähestyy helposti myös tuntemattomiakin ihmisiä.

maatiaiskissa sipe

Sipe

Sipe on 2020 syntynyt pienikokoinen kissa ja hän on luonteeltaan vähän arka. Tutustuessaan Sipe on seurustelunhaluinen ja syliä kaipaava rakastava kissa.

cockapoo rotuinen koira Tero Villavalkea navettavalkea

Tero

Tero on luonteeltaan kiltti ja leikkisä, joka on erityisen lapsi rakas. Tero tykkää leikkiä ja juosta lasten kanssa. Tero on rodultaan Cockapoo rotuinen koira eli Cockerspanielin ja Villakoiran risteytysrotu. Teron omistaja on meidän tilamummo Seija ja Teroon voi törmätä välillä VillaValkeassa, mutta Tero vierailee myös Navettavalkeassa!

isa brown rotuinen kana maatilamatkailu villavalkea

Villan kanalan kanat ja kukko

VillaValkean kanalassa asustaa yksitoista kanaa ja yksi kukko. Meiltä löytyy ISA Brown, Ayam Cemani, Plymouth rock ja silkkikana rotuisia kanoja. Kaikilla meidän kanoilla ei ole vielä nimiä, mutta tässä muutamia jo nimettyjä kanojamme: kaksi ISA Brown rotuista kanaa ovat Hilda ja Hulda ja kaksi silkkikanaa, joista ruskea on Myrtti ja valkoinen Tipi.

kani pupu kääpiöluppa leijonanharjas viki villavalkea

Viki

Viki on luonteeltaan rohkea ja utelias kani. Vikiin on helppo tutustua ja hän tottuu helposti uusiinkin tuttavuuksiin. Vikin lempipuuhaa on paikkojen tutkiminen ja laatikoiden päälle hyppiminen.

kani pupu kääpiöluppa leijonanharjas köpi villavalkea

Köpi

Köpi on aluksi vähän varovaisempi uusia tuttavuuksia kohtaan, eikä hän välttämättä tule luokse. Tottuessaan Köpi on kuitenkin hellyydenkipeä ja rakastava kani, joka hyppii mielellään syliin. Köpi tykkää kiipeillä ja juosta.

Molemmat kanit ovat syntyneet 2024 huhtikuussa ja veljekset ovat kääpiöluppa- ja leijonanharjaskani risteytyksiä.

Navettavalkean eläimet

Navettavalkean tilalla on kaksi maatiaiskissaa ja noin satapäinen karja. Tilalla pääset tutustumaan emolehmätuotantoon ja nykyaikaiseen maatalouteen. Palvelupaketteihimme kuuluu yritysvierailut ammattilaisille ja opiskelijoille, erilaiset maatilavierailut ryhmille ja perheille sekä luomunaudan lihan suoramyynti. Järjestämme joskus myös lehmäleirejä lapsille ja perheille.

hereford lehmä nauta navettavalkea eläimet

Navettavalkean luomuemolehmät ovat rodultaan Hereford ja Hereford-risteytyksiä (pääasiassa hf-ab). Emoja on noin 105astutussonneja 4-5. Jokaisella naudalla on oma nimi ja uusien vasikoiden alkukirjaimet määräytyy syntymävuoden mukaan: esimerkiksi 2025 alkukirjaimena on A.

Hereford naudat ovat luonteeltaan rauhallisia ja helposti käsiteltäviä eläimiä. Rotu on vaatimaton elinolosuhteiltaan ja sen takia ne pärjää hyvin niin helteessä kuin kovassa pakkasessakin. Kesäkaudella kaikki eläimet laiduntavat läheisillä laitumilla neljässä tai viidessä ryhmässä.

minni mansikka kissa

Minni-Mansikka

2018 syntynyt Minni on todella seurallinen ja rakastavainen myös vieraita kohtaan. Minni lähestyy helposti kaikkia vieraita ja tykkää olla sylissä sekä puskea.

maatiaiskissa nelli

Nelli

Nelli on vanhempi rouva, joka on määrätietoinen ja oman tien kulkija. Nelli on vieraita kohtaan varovaisempi ja lähestyy vasta tottuessaan.

Tervetuloa tutustumaan VillaValkean ja Navettavalkean eläimiin!

Kysy tarjousta

4 + 10 =

Varaa matkailu- ja elämyspalvelu